banner

Nieuw bankje bij de schaatsbaan in Moergestel


Sinds kort staat er een zitbank op de hoek van de Scheerman en het Helfortsstraatje in Moergestel. Deze bank is hier geplaatst ter herinnering aan Leo Vaes, Lid van Verdienste van Schaatsclub De Vennen.

De nieuwe bank met uitzicht over de schaatsbaan in Moergestel

Op 7 februari 2018 overleed Leo Vaes op 77-jarige leeftijd. Tijdens de uitvaartplechtigheid maakte Schaatsclub De Vennen bekend dat er een zitbank zou komen ter herinnering aan deze medeoprichter, jarenlang bestuurslid en vrijwilliger van hun club. Deze belofte werd onlangs ingelost. De bank, die op een verhoging staat, biedt prachtig uitzicht over het Reuseldal waar bij vorst kan worden geschaatst op de door de schaatsclub beheerde natuurijsbaan. Aan de andere kant is de standerdmolen van Moergestel zichtbaar. Leo was naast schaatser ook vrijwillig molenaar.

Hopelijk krijgen we na een bijzonder warme zomer ook weer een winter waarin op natuurijs kan worden geschaatst. Niet-schaatsers kunnen dan vanaf de bank genieten van de ijspret op de natuurijsbaan. Als voorbereiding op een natuurijsperiode kan er vanaf medio oktober al worden geschaatst op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. Schaatsclub De Vennen heeft nog enkele plaatsen vrij voor de jeugdschaatslessen op zaterdagmiddag en de seniorenlessen op maandagavond. Meer informatie hierover is te vinden op www.schaatsclubdevennen.nl.

Delen: