banner

Met je huisdier op bezoek bij een cliënt in Oisterwijk


Als je met dieren samenleeft kun je je niet voorstellen dat dit ooit voorbij zal zijn. Niet meer voor jezelf kunnen zorgen, opname in een zorginstelling en afstand van je huisdier moeten doen zijn grote drama’s voor dierenliefhebbers. Kwetsbare en eenzame mensen, mensen met een trauma, een ontwikkelingsstoornis en/of beperking ervaren het contact met dieren in veel gevallen als stimulerend en vreugdevol.

Huisdieren en hun baasje, geven liefde en vreugde in het leven van deze cliënten.

Stichting ZorgDier Nederland wil zoveel mogelijk mensen toegang bieden tot een unieke, dierbare en verantwoorde vorm van huisdiercontact in de zorg. Prisma en ZorgDier zijn een samenwerking gestart om mensen met een verstandelijke beperking wekelijks van helend contact met huisdieren te laten genieten. Een bezoek met een zorgdier is een geweldige ervaring en heeft aantoonbaar activerend en therapeutisch effect.

Deze organisatie zoekt naar representatieve, zelfstandige vrijwilligers die over een goed gesocialiseerde hond of kat beschikken en na selectie en een gratis cursus wekelijks een uurtje op bezoek willen komen bij een of meer cliënten. 

Wil jij samen met je hond of kat ‘liefde op pootjes’ geven aan cliënten van Prisma in Oisterwijk?

Door het stimulerend contact via je eigen huisdier is zorgdierwerk in vergelijking met andere informele zorgactiviteiten uniek. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie mens/dier meer effect heeft op cliënten dan wanneer je zonder dier op bezoek komt. Opgeleide vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen veel positieve energie tijdens hun bezoekjes. Ze kunnen rekenen op professionele ondersteuning bij het bezoek aan de aan hun toegewezen cliënten. De cursus wordt aan het einde van dit jaar aangeboden in een van de locaties van Prisma.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en inschrijving kijken op www.zorgdier.nl.

Op 5 september vanaf 19.00 uur is er een informatieavond voor belangstellenden. Locatie Landpark Assisië Hooghoutseweg 3 Biezenmortel.  Als u hier gebruik van wilt maken meldt u zich dan aan via secretariaat@zorgdier.nl of telefonisch via 0610592212.

 

DTZ logo low

Delen: