banner

Gemeente Oisterwijk reageert niet


Het is al jaren een veel gehoorde klacht, bij de verkiezingen was het voor veel politici een speerpunt, unaniem waren ze het er over eens dat het beter moet:De gemeente reageert in een aantal situaties met antwoorden die niets zeggend zijn, ze reageert wel maar niet inhoudelijk, zegt een reactie of actie toe die uit blijft, of reageert helemaal niet.

Uit een ingezonden brief van een inwoner aan de Gemeenteraad van Oisterwijk, deze keer gaat het om zorgen over veiligheid, blijkt dat ook deze inwoner een toegezegde aanpak niet ziet verschijnen, en geen reactie krijgt op vragen en herinneringen.

Gevaarlijke situatie Tilburgseweg // niet reageren op berichten // voorzieningen voor kinderen
Geachte leden,
Helaas zie ik geen andere weg meer dan een bericht aan u te sturen.
Ik ben zelf vanaf 2016 bezig om de veiligheid in de Tilburgseweg te verbeteren. Dit door met de gemeente Oisterwijk in gesprek te gaan.
Vorig jaar is aan mij toegezegd dat er met witte straatstenen werd aangegeven in de bestrating dat deze straat een 30 km/h zone is. Ook zou het bord waarop de gemeten snelheid zichtbaar is worden geplaatst. Dit is nooit gebeurd waarna ik voor carnaval dit jaar nogmaals heb gebeld. Hierbij is telefonisch aangegeven dat hij ervoor zou zorgen dat dit zou gebeuren. Deze beide maatregelen zouden een eerste poging zijn om de snelheid terug te drinken in de betreffende straat. Ik ben zelf van mening dat een groot deel van de verkeersdeelnemers in deze straat niet eens op de hoogte zijn van het feit dat het een 30 km/h weg is.
Helaas is dit nooit gebeurd en is het stil aan de kant van de gemeente Oisterwijk. Ook na het versturen van meerdere herinneringen.
Omdat de werkwijze (die eigenlijk ontbreekt) mij zeer frustreert heb ik uiteindelijk de gemeente Oisterwijk (per e-mailbericht) aansprakelijk gesteld voor eventuele ongevallen in de toekomst die
met mijn gezinsleden en/of mij zouden gebeuren door nalatigheid vanuit de gemeente. Ik heb immers al behoorlijk wat tijd en energie gestopt in het informeren van de gemeente over deze
gevaarlijke situatie. Ik ben woonachtig in de Tilburgseweg en als ik in de avond of ochtend over wil steken wordt ik vaak bijna aangereden door voertuigen die vele malen sneller rijden dan de toegestane 30 km/h. Mijn zoon is inmiddels 1 jaar en de tijd komt dat hij gaat lopen. Ook heb ik een aantal jonge buurkinderen waarvoor ik vrees als de weg door heb wordt overgestoken. 
Het frustreert me dat er dan wel nieuwe woningen worden gebouwd (Pannenschuur en de Pastoor van der Meijdenstraat) waardoor de Tilburgseweg nog meer wordt belast door verkeer. In de nieuw gebouwde woningen van de Pastoor van der Meijdenstraat wonen ook nog eens veel jonge gezinnen. Ook vind ik het jammer dat er aan deze kant van Oisterwijk totaal geen voorzieningen zijn voor jonge kinderen. Bijgaand een foto van de Pastoor van der Meijdenstraat. Dit ziet er echt niet uit, de bouwhekken staan al enige tijd tussen het spoor en de straat. Jammer dat er bij het realiseren van de woningen geen rekening is gehouden met voorzieningen voor kinderen, dit is immers wel de doelgroep van de woningen. Mijn zoon en vele anderen zouden (mits de straat de Tilburgseweg veilig is over te steken) kunnen spelen op loopafstand.
Ik hoop dat jullie wel iets kunnen betekenen in het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid van de Tilburgseweg.
Voor ideeën en overleg ben ik bereikbaar.
(Afzender en adresgegevens bekend bij de Griffie)
Delen: