banner

De dag van de Oisterwijkse wethouder Dion Dankers


De nieuwe wethouders zijn alweer zo’n drie maanden aan de slag. Gemeente Oisterwijk geeft een inkijkje in hun agenda. Vandaag is wethouder Dion Dankers aan het woord:

07.00u – De wekker gaat!
Tijdens het ontbijt zorg ik dat alvast op de hoogte ben van het nieuws en kijk ik wat er op social media gebeurt. Nog even de hond uitlaten en dan op de fiets naar het gemeentekantoor. Ik kies regelmatig voor een andere route. Gisteren was dat via KVl, vandaag via Westend.

08.30u – Op kantoor
Meteen een kort overleg met de andere wethouders (Jan de Laat en Peter Smit). Zo weten we van elkaar wat er speelt en of er bijzonderheden zijn. Zeker omdat we op verschillende onderwerpen duo-wethouderschap hebben.

09.00u – Workshop nieuwe privacywetgeving
De nieuwe privacywetgeving (AVG) is een belangrijk onderwerp binnen onze gemeente. Om goed op de hoogte te blijven, hebben we verschillende verplichte workshops voor alle medewerkers van de gemeente. Dus ook voor mij. Zo zorgen we ervoor dat we de wet goed blijven uitvoeren.

11.00u – Verkeer, verkeer, verkeer

Verkeer en KVL staan op de agenda van de wethouder (Foto: Joris van der Pijll).

Als verkeerswethouder ben ik door de verkeersdeskundige bijgepraat over het grote aantal verkeersprojecten in onze gemeente. Na ruim 2 uur een beetje op de hoogte van wat er speelt in Oisterwijk op het gebied van infrastructuur. Ongelooflijk wat een berg werk dat ook nog eens direct onze leefbaarheid beïnvloedt.

Daarna overleg met de brandweercommandant vanwege de regelmatig gesloten spoorwegovergangen. We kijken samen wat de brandweer kan betekenen rondom de veiligheid wanneer de spoorbomen langdurig gesloten blijven. Volgende week heb ik overleg met ProRail.

14.30u – Pauze
Nou ja, pauze… ik heb een uurtje de tijd om mijn mails te lezen en te beantwoorden voordat ik naar mijn volgende overleg moet.

15.30u – Parkeren op KVL
Overleg met verkeerskundige en de projectleider KVL over parkeren en verkeersveiligheid. Er komen nogal wat signalen vanuit de wijk, dus we bespreken de mogelijkheden op KVL.

16.30u – Inlezen en voorbereiden
Voorbereiden voor morgen. Dat betekent vooral alle stukken lezen voor mijn afspraken morgen.

18.00u – naar huis
Vanavond een vrije avond. Die zijn schaars, dus geniet ik er extra van. Eerst gezellig met mijn gezin eten en daarna met mijn vrouw naar de bioscoop. We zijn echte filmliefhebbers en hebben dan ook een abonnement. Om 23.30 uur zit mijn dag erop. Hond uitlaten en lekker slapen!

Delen: