banner

Zeer tevreden na Opfriscursus Verkeer Oisterwijk


Een jaar geleden was ik in de gelegenheid de opfriscursus, gegeven door Veilig Verkeer Nederland te volgen.Ik kan niet anders dan constateren dat dit met recht een echte opfriscursus is en een absolute aanrader.

Een goede systematische opbouw middels een powerpoint presentatie die klinkt als een klok. Te beginnen met een inventarisatie van de huidige verkeerskennis van de cursisten middels een vragenlijst met een twintigtal vragen. Dat betreft van alles wat. Geen moeilijke vragen, gewone vragen gerelateerd aan het verkeer/rijgedrag van alle dag in het dorp, stad en op de grote weg.

In de cursus komt alles aan bod wat in het moderne verkeer veranderd is en wat de huidige verkeersdeelnemer(automobilist) geacht wordt te weten en er ook naar weet handelen.

Aan het einde van elke cursus volgt een toets en discussie en het belangrijkste de uitleg. Ook tijdens het behandelen van een bepaald probleem tijdens de cursus kunnen tussendoor altijd vragen worden gesteld.

Het leuke is dat veel verkeerssituaties en aanpassingen die geprojecteerd worden herkenbaar zijn omdat deze betrekking hebben op Oisterwijk en omgeving.

Dat niet alleen , hij pakt ook af en toe bijzondere situaties in de rest van Nederland aan.

Dat is interessant en mooi meegenomen.

Na drie sessies volgt een eind toets en wordt nogmaals ingegaan op vragen die naar aanleiding van foute antwoorden zijn opgekomen of de cursusleider(Pijnappel) roert de knelpunten zelf aan.

Door de afwisseling van de onderwerpen en de prettige interactie tijdens de uitleg met de cursisten blijft hij de aandacht vasthouden zodat er geen moment van saaiheid valt.

Voor wie het wenst, althans zo was het de vorige keer, stelt Pijnappel de cursist in de gelegenheid om met de auto van de cursist en hij zelf als duo-passagier een rit te maken met een nabespreking waarin zo nodig de puntjes op de  i worden gezet. De vergoeding voor deze extra praktische afsluiting is minimaal te noemen.

Ook dit is een ervaring op zich, geen examenangst (dat rijbewijs heb je toch al jaaaren) en uitgesproken relaxed. Ik heb er heel veel aan gehad.

Opfriscursus voor senioren, gewoon doen u wordt er een zekerder en veiliger verkeersdeelnemer door!

R. Lamp

Oisterwijk

Informatie Opfriscursus Veilig Verkeer Nederland

Bent u inwoner van de gemeente Oisterwijk, Moergestel of Heukelom en wilt u als ervaren verkeersdeelnemer ook graag nog eens worden bijgespijkerd over de laatste verkeersregels? Grijp nu uw kans! In 3 bijeenkomsten van 2 uur wordt u onder leiding van een deskundige voorlichter van Veilig Verkeer Nederland bijgepraat over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Meld u aan voor deze opfriscursus die bedoeld is voor verkeersdeelnemers van 50 jaar en ouder.

Waarom een opfriscursus?
Verkeersregels veranderen; telkens een klein beetje. Dus ook nadat u uw rijbewijs heeft behaald. Nieuwe verkeersborden, snelheden, wegmarkeringen en bijvoorbeeld voorrangsregels.
Wist u dat veertig procent van de verkeersregels in de afgelopen vijftien jaar is aangepast? Het is voor iedere automobilist daarom belangrijk om veranderingen in de verkeersregels bij te houden. Met de online Verkeerstest van Veilig Verkeer Nederland https://opfriscursus.vvn.nl/v/start ontdekt u snel en eenvoudig of uw kennis van de verkeersregels nog up to date is.
Valt het aantal juiste antwoorden tegen? Dan is een VVN opfriscursus een goede vervolgstap. De bijeenkomsten hebben een informatief karakter en er is geen examen aan verbonden. Is dit iets voor u? Meld u zich dan aan met behulp van de inschrijf bon hieronder. Ook dit jaar is er voor alle deelnemers aan deze cursus de mogelijkheid om zich (geheel vrijblijvend) aan te melden voor een individuele praktijkrit in de eigen auto. Verdere informatie hierover ontvangt u tijdens de cursus.

De 1e cursus is op donderdag 6, donderdag 13 september en dinsdag 18 september 2018 van 09.30 tot 11.30 uur in Oisterwijk; u wordt geacht alle 3 de data aanwezig te zijn.
De 2e cursus is op de donderdagen 6, 13 en 20 december 2018, ook van 9:30 tot 11.30 uur in Oisterwijk.

Inschrijven
Stuur vóór 1 augustus a.s. onderstaande ingevulde bon naar: VVN, Tilburgseweg 55, 5061 CA Oisterwijk. U ontvangt daarna een bevestiging en voor aanvang van de 1e cursusdag een uitnodiging met de locatiegegevens (Wijkcentrum de Waterhoef).
Heeft u nog vragen dan kunt u bellen naar: Boudewijn Pijnappel, 06 – 15 01 01 59

INSCHRIJFFORMULIER

Voorletters: …………………………………………………………………………………
Naam: …………………………………………………………………………………
Adres: …………………………………………………………………………………
Postcode en plaats: …………………………………………………………………………………
Telefoonnummer: …………………………………………………………………………………
Geboortedatum: …………………………………………………………………………………
Mailadres: …………………………………………………………………………………

Versturen naar: VVN Tilburgseweg 55 5061 CA Oisterwijk
of per mail naar: bj.pijnappel@home.nl

Delen: