banner

Voor het goede doel naar Nepal (+Film)


De Medora Cycle Tour wordt gereden door het Medora Cycle Team bestaande uit voorzitter van de stichting Medora, tandarts Rien Koopmans, uit Moergestel en twee van zijn middelbare school vrienden Gerard Jansen en Jos van Wesemael. Het ravitailleren zal worden verzorgd door Theo Heijerman, die ook de begeleidende camper rijdt. De route verloopt vanaf Moergestel door België richting Midden Frankrijk, waarna de route door de Alpen en de Pyreneeën loopt met als finishplaats Pauillac. Het is globaal de route van de Tour de France van 2010. Totaal worden 32 etappes afgelegd en zo’n 3.000 km afgelegd en 14 cols beklommen. Het doel van de Medora Cycle Tour is het werven van gelden voor de stichting Medora. Elke etappe/col wordt via Blog, Facebook en Instagram verslagen, waarbij er onder meer aandacht besteed wordt aan de sponsor van de betreffende etappe en/of col.

Voorlichting over gezonde tanden…

De stichting Medora is in 2007 opgericht door Rien Koopmans. De stichting zet zich in voor een gezonde toekomst van de arme kinderen in Nepal. Vanuit het in 2010 gebouwde gezondheidscentrum worden scholen bezocht om de kinderen voorlichting te geven over gezonde voeding en mond– en algemene hygiëne. Daarna worden kinderen gecontroleerd op mondgezondheid en zo nodig behandeld. Sinds 2016 worden vanuit dit centrum door de stichting Baccha Ra Kaan, opgericht door KNO arts Arvid Kropveld van het EZ te Tilburg, de kinderen ook gecontroleerd op keel-, neus- en oorproblematiek en zo nodig behandeld. En sinds 2018 worden de ogen van de kinderen gecontroleerd door een oogarts vanuit een lokaal ziekenhuis. Inmiddels zijn ruim 4.000 kinderen in dit programma opgenomen. Het team lokale medewerkers verzorgd het hele jaar door de follow up in en vanuit het gezondheidscentrum. Wilt u meer weten zie dan www.medora.nl

Het Medora Cycle Team vertrekt zaterdag 18 augustus om 13.00 vanaf het Sint Jansplein in Moergestel voor de eerste etappe naar Lummen. Vele vrienden van de stichting Medora, tandartsen, artsen en lokale winkeliers hebben al een sponsoring van een etappe of een col toegezegd. Ook u kunt natuurlijk de Medora Cycle Tour sponsoren. Via de website kunt u contact opnemen met de voorzitter van de stichting Medora Rien Koopmans, de Hoefkens 35, Moergestel, tel. 06-20426559.

DTZ logo low

Delen: