banner

Verwarring om een hek en bordje in Oisterwijk


Met alle goede bedoelingen, gericht op de zo belangrijke verkeersveiligheid, heeft de gemeente voor enige verwarring gezorgd. Een hek werd geplaatst, met daarbij een bordje. Dat bordje wijst echter naar een route die er niet is.

Ziet u dit bordje, en bent u onderweg naar het station, neem dan een paar stappen terug, en steek via de voetgangersoversteek eerst het spoor over…

Aan de Almystraat tot om de hoek van de Ambachtstraat, heeft de gemeente een hek geplaatst om voetgangers te dwingen gebruik te maken van de voetgangersoversteekplaats tegenover de Boerenbond. Het moet voorkomen dat voetgangers daar de weg en het spoor oversteken midden op de onoverzichtelijke en drukke kruising.  Komende vanaf het industrieterrein, voorkomt het dat voetgangers de weg oversteken.

Komende vanaf de Almystraat is aan het begin van dit hek een bord geplaatst welke de looproute naar het station aangeeft. De pijl doet vermoeden dat men eerst rechtdoor, en dan rechts moet, om zo bij het station te komen. Echter, is de ingang aan de Noordkant, die tijdens eerdere werkzaamheden tijdelijk wel als ingang in gebruik was, al enige tijd afgesloten.

Ook zijn er mensen die hier schuin de lijn van de haaientanden volgen, en dat is precies wat de gemeente wil voorkomen!

Voetgangers naar het station, die bijvoorbeeld vanaf Pannenschuur of KVL komen en  langs de Almystraat lopen, kunnen beter eerder al oversteken bij de voetgangersoversteek, en de route volgen langs de Spoorlaan.

Dus ziet u dit bordje, en bent u onderweg naar het station, loop dan niet door, maar neem een paar stappen terug …

Delen: