banner

Pareltoernooi met Jeu de Boules in Oisterwijk


Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus wordt voor de 29e keer het grote Pareltoernooi gehouden. Het toernooi zal dit jaar voor de tweede keer worden gehouden op de banen van PCO aan de Moergestelseweg en niet op de Lind in Oisterwijk.

Hoewel er zorgen waren of deze locatie zou aanslaan, kon de organisatie constateren dat spelen op de eigen banen ook erg gezellig kan zijn. De sfeer is veel intiemer, het vraagt veel minder van de vrijwilligers van PCO en het duurde nu twee dagen en dat geeft ook een apart gevoel. Veel spelers hadden dan ook de weg naar de terreinen van PCO gevonden.

Ook dit jaar rekent PCO erop dat veel boulers en natuurlijk ook toeschouwers de weg naar de Moergestelseweg in Oisterwijk weten te vinden. Achter de huisartsenpraktijk en de poliklinieken ligt een schitterende accommodatie met maar liefst 42 banen buiten, twaalf binnenbanen, een prachtige kantine en een heerlijk terras. Om zoveel mogelijk deelnemers mee te laten doen, is het toernooi verdeeld over twee dagen. De zaterdag is gereserveerd voor de recreanten en voor de plaatselijke politiek. De zondag voor de licentiehouders van de Nederlandse Jeu de Boules Bond en voor buitenlandse spelers. Voor iedereen die graag een keer aan een jeu de boulestoernooi wil deelnemen is de zaterdag dus uitermate geschikt.

Er wordt gespeeld in doublettes. In tweetallen dus. Er zijn twee poules en er worden op zaterdag 4 wedstrijden gespeeld. Aan het eind is er dan nog een finale tussen de winnaar van de ene poule en de winnaar van de andere poule. De prijzen zijn in natura. De wedstrijden beginnen zaterdag 18 augustus om 10.30 uur. Daarnaast spelen op zaterdagmiddag de politieke partijen van Oisterwijk tegen elkaar. Ook dit is ieder jaar weer een zeer gezellige happening. En dit jaar met nieuwe raadsleden en een nieuw college. De VVD heeft al aangekondigd om dit jaar opnieuw voor de beker te gaan.

Het politieke spel van 2017 op de boulebaan…

Zondag 19 augustus is gereserveerd voor licentiehouders van de NJJB en natuurlijk voor spelers uit België, Frankrijk en Duitsland. Voor deze groep zijn geldprijzen beschikbaar, waarbij de eerste prijs € 250,– bedraagt. Deze spelers spelen eerst 5 wedstrijden in poules en daarna volgt er nog een finale. De wedstrijden op zondag beginnen ook om 10.30 uur. De inschrijving loopt op dit moment en er zijn al flink wat inschrijvingen binnen. Mocht u besluiten om mee te doen dan kunt u bellen naar 06-18215646 of u kunt u ook aanmelden via email PCO.inschrijven@gmail.com of via On Tip. De inschrijving sluit op 15 augustus.

PCO hoopt op 18 en 19 augustus veel deelnemers en natuurlijk ook veel toeschouwers te mogen begroeten aan de Moergestelseweg 32d te Oisterwijk.

Delen: