banner

Kermis Oisterwijk ook voor minder validen!


De Oisterwijkse kermis is ook bereikbaar voor mindervaliden.

De Oisterwijkse kermis, heel mooi vastgelegd door de 11-jarige Olivier Simons.

De voorbereidingen voor de kermis in Oisterwijk zijn in volle gang; de exploitanten zijn bezig met het opbouwen. Het is nu een af en aanrijden van vrachtwagens. ‘Zodra de kermis is opgebouwd, houden wij toezicht op de toegankelijkheid van het gebied,’ aldus een woordvoerder van de gemeente, op de vraag of de kermis ook toegankelijk is voor mindervaliden, zoals mensen in een rolstoel, met rollator of scootmobiel, of slecht ter been, slecht ziende of blind zijn.  ‘Voor aanvang van de kermis, worden op verschillende plekken houten oprijplaten neergelegd zodat iedereen eenvoudig het trouwlaantje kan oversteken.’

Ook de stoepen, en met name de blindegeleidestroken, rondom de kermis worden volgens de gemeente vrij gehouden van obstakels. ‘De exploitanten weten dat de geleidstroken vrij moeten blijven. Op een plek liggen er kabels over de blindengeleidenstrook. Deze kabels zijn bedekt met een mat. Dit kan niet anders op deze locatie.’

Tot slot: kent u iemand die niet zo snel alleen naar de kermis gaat, of een extra arm kan gebruiken, neem hem of haar dan mee, en geniet samen!

Vanaf vrijdag is het feest in het dorp!

13 tot en met 18 juli

Vrijdag: 17.00-01.00 uur
Zaterdag 13.00-01.00 uur
Zondag 13.00-24.00 uur
Maandag 14.00-24.00 uur
Dinsdag 14.00-24.00 uur
Woensdag 14.00-23.00 uur

 
DTZ logo low
 

Delen: