banner

Gras wil maar niet groeien in Oisterwijk


Inwoners zijn het duidelijk beu, de stoffige zandvlakte, en voorheen onkruid voor de deur. Toch doen de medewerkers van de gemeente hun best er een mooi stukje groen gras van te maken.

‘Wij, bewoners van KVL Almystraat, vragen ons af of de planten en het gras dat volgens de gemeente is ingezaaid in de plantsoenen wel goed waren. We zien namelijk nog steeds alleen maar een aantal kurkdroge zandbakken voor onze neus.’

Recent werd er een stoep verlaagd, zodat rolstoelers er beter gebruik van kunnen maken, eerder werden er borden geplaatst voor het verkeer en parkeren, er is meer toezicht van handhaving, en ook het groen in de wijk in aanbouw is aangepakt. Toch lukt het nog niet deze irritatie bij de bewoners weg te nemen. ‘Alles is ingezaaid, maar er zal eerst heel wat regen moeten vallen voordat het zaad gaat kiemen,’ aldus een logische verklaring van de gemeente, die in deze uitzonderlijke droge periode niet anders kan dan afwachten.

Delen: