banner

Gemeente Oisterwijk past parkeren en verkeer aan na spreekuur KVL


Wethouder Dion Dankers heeft recent een aantal inwoners van KVL op een speciaal hiervoor gehouden spreekuur ontvangen. Hierop zijn enkele aanpassingen gedaan, of in onderzoek. na veel klachten van inwoners, komt er enigszins beweging in.

Een nieuw voetpad loopt over het vroegere spoortraject van de KVL (Foto: Joris van der Pijll).

Volgens de bewonersgroep is er veel onvrede over onder andere het parkeren en het verkeer op en rond het KVL terrein. De Almystraat is een sluiproute met regelmatig hardrijders; bewoners kunnen nauwelijks hun auto kwijt omdat er veel personeelsleden en bezoekers van bedrijven parkeren. De inwoners voelden zich niet gehoord door de gemeentelijke organisatie. hierop heeft wethouder Dion Dankers een spreekuur gehouden.

De gemeente heeft de inwoners van KVL met een inwonersbrief geïnformeerd over de resultaten van het spreekuur. Om te beginnen gaat de gemeente de doorgang aan de noordzijde van de Lakfabriek tijdelijk af te sluiten. Daarnaast gaat de gemeente onderzoeken of het mogelijk is de doorgang tussen de Drogerij en de KVL gebouwen ook tijdelijk af te sluiten en tijdelijk een extra parkeerterrein te realiseren aan de zuidoost zijde van het EKWC. Voor de afsluiting aan de zuidzijde van de Lakfabriek gaat de gemeente eerst nog verkeerskundigen en de hulpdiensten raadplegen, om de toegang voor hulpdiensten te garanderen. Ook gaat de gemeente kijken of er verkeersremmende maatregelen mogelijk zijn in de Almystraat, welke recent is omgedoopt tot fietsstraat, maar nog steeds als racebaan wordt ervaren. Bij de spooroverweg komt nog voor de bouwvak op verzoek een extra voetpad.

Een reeks kleinere punten worden nog overwogen, en eenieder die vragen, tips of opmerkingen heeft over de openbare ruimte op en rond KVL, kan deze mailen naar gemeente@oisterwijk.nl ter attentie van KVL/Ad van Esch.

Delen: