banner

Teveel geel en teveel groen in Beukendreef Oisterwijk


‘Ik ben driemaal naar het gemeentehuis geweest om een reactie te krijgen en toen werd ik terug gebeld…’

Geen gehoor
Jos Ligtvoet is samen met enkele buurtbewoners aardig teleurgesteld, of misschien wel gewoon boos. Niet alleen over de problemen in zijn straat, maar ook over de houding van de gemeenteambtenaar. ‘Ik heb al meerdere keren contact gezocht met de gemeente en er wordt vervolgens gewoon niet gereageerd!’ Het is een veel gehoord probleem, dat inwoners vragen stellen, maar geen reactie krijgen. Ook de politiek zou dat anders willen. ‘Ik ben vervolgens driemaal naar het gemeente huis geweest om een reactie te krijgen, en toen werd ik terug gebeld.’ De betreffende ambtenaar vertelde vervolgens aan Jos dat er op korte termijn niets aan de problemen gedaan zou worden. ‘Nu laten ze ons dus zitten met de problemen!’ Een bezoek bleef uit, een afspraak om ter plaatse te kijken werd niet gemaakt, en deze inwoner voelt zich duidelijk niet serieus genomen, niet gehoord.

Ook met een kleine auto, is het lastig manoeuvreren in de volle Beukendreef.

De problemen zijn volgens Jos ontstaan, na het aanbrengen van een gele streep op de stoeprand, in de bocht van de Monsieur Verhoevenlaan naar de Beukendreef. ‘Die is in de bocht nodig voor de veiligheid, maar deze is te ver doorgetrokken. Mensen uit de Monsieur Verhoeven laan zetten hun auto’s in de Beukendreef, omdat er bij hen plakzooi uit de bomen valt.’ Voorheen werden die auto’s in de bocht geplaatst, waar nu een parkeerverbod is ingesteld. Deze auto’s worden nu verderop in de Beukendreef geplaatst, en blokkeren daarmee een goede doorgang vanuit de uitrit van de buurtbewoners. Volgens Jos is de streep te ver doorgetrokken, is het probleem van de bocht de straat in verschoven, en wordt er niet meegedacht over extra parkeerhavens of andere mogelijkheden.

Tot slot ergert Jos zich aan het onkruid. Teveel geel, en teveel ‘groen’ in de straat!

Delen: