banner

Oisterwijker schrijft sprookjesboek


Koning Gladiolus heeft vaak ruzie met tovenaar Trubbels. Bij weer een ruzie roept hij dat hij zich zal wreken. Naomi, het oudste prinsesje, krijgt een snoepje van de tovenaarsdochter en krijgt meteen een baard. Bjoeti, het jongste prinsesje, wil trouwen maar in de wet staat dat eerst het oudste prinsesje moet trouwen. Ze is bang dat er geen prins met Naomi zal willen trouwen. En bedenkt dan een hele gemene oplossing. De Koningin wil dat Naomi met de Tovenaar trouwt omdat deze dan de schatkist weer zal vullen. Veel problemen voor koning Gladiolus, maar de Hofdame denkt voor alles een oplossing te hebben.

Over de auteur
Jo Snoeren (1943) was transportmanager bij o.a. een fabriek waar machines voor de veevoederindustrie werden geproduceerd. Hij begon in 1986, als hobby, met het schrijven van kindertoneelstukjes. In 1989 schreef hij zijn eerste avondvullende blijspel. Ook schreef hij serieuze stukken en komische thrillers. Zijn oeuvre omvat meer dan honderd titels, waarvan er diverse in het Fries werden vertaald. Daarnaast schreef hij nog verschillende musicalscripts. Prinses met de baard is zijn eerste sprookjesboek, ‘on demand’ te bestellen via Boekscout.

Delen: