banner

OERRR met wildplukkers in Oisterwijkse bos


Wil jij ontdekken wat je kunt maken met wilde boskruiden? Ga op 13 juni met de wildplukkers op pad in het Oisterwijkse bos!

Met Oerrr Oisterwijk kijken wat eetbaar is in de natuur.

Eetbare natuur

Al eeuwenlang gebruiken mensen wilde kruiden om hun geneeskrachtige werking. Van brandnetels tot bramenbladeren en schapenzuring: ze hebben allemaal verborgen verhalen. En je kunt er iets lekkers van maken!

Ga mee het bos in met een boswachter die alles weet over eetbare natuur. Onderweg pluk je verschillende kruiden en ontdek je leuke weetjes over eetbare planten en vruchten in het bos. Hiervan brouw je ‘wilde-boskruiden-soep’ in een grote pan boven een kampvuur. En natuurlijk gaan we daarna lekker proeven! Ook maak je jouw eigen wonderzalfje van brandnetels, dat je mee naar huis mag nemen.

Ga ook mee!

Deze activiteit is speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar zonder hun ouders en vindt plaats op woensdag 13 juni. We verzamelen om 13:30 uur bij het bezoekerscentrum in Oisterwijk en rond 15:30 uur zit de middag erop. Leden van Natuurmonumenten en OERRR betalen 4 euro voor deze activiteit, voor niet-leden kost de activiteit 7 euro. Alle kinderen die meegaan, krijgen gratis het mooie Doe Boek van Het Groene Woud. Meld je van te voren aan via nm.nl/agenda.

OERRR is overal

Een stap buiten de deur, is een stap in OERRR. OERRR is buiten. Buiten waar je altijd iets beleeft en waar het avontuur naar je glimlacht. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken.

Delen: