banner

Nieuwe beeldbank met films over Oisterwijk


Op donderdag 21 juni neemt de Oisterwijkse wethouder Jan de Laat in de bibliotheek aan het Tilianderplein officieel  Beeldbank Oisterwijk in gebruik. Deze Beeldbank, een databank die alle bewegende beeldmateriaal dat over Oisterwijk te vinden is bijeen wil brengen, is een initiatief van de Stichting Oisterwijk Verbeeld(t). Deze stichting bracht o.m. in 2014 de oorlogsfilm ‘Schaduwspel’ over het verzet in en rondom Oisterwijk, uit.

Films bekijken, bewerken, bewaren voor het nageslacht…  (foto Joris van der Pijll)

De bedoeling van de beeldbank is om alle te achterhalen beeldmateriaal over de gemeente Oisterwijk te verzamelen en als bron van informatie te dienen over diverse aspecten van het leven in deze gemeente. Dat kunnen 8 mm-filmpjes van particulieren zijn die een beeld schetsen van bijzondere gebeurtenissen of van het dagelijks leven, maar ook reportages en documentaires over markante inwoners of historische feiten. De Beeldbank Oisterwijk werkt daarin o.m. samen met locale omroepen LOVO en MTV, Oisterwijk in Beeld en de heemkundekring, maar ook met tal van particulieren die hun materiaal beschikbaar hebben gesteld, en waarvan er na het introduceren van de Beeldbank hopelijk nog velen zullen volgen.

Delen: