banner

Nachtvlinder avond met IVN Oisterwijk


Wil je ook eens kennis maken met het verborgen leven van nachtvlinders?

Enkele nachtvlinders

Kom dan op zaterdagavond 23 juni naar het parkeerterrein aan de ingang van de camping van de Gerrithoeve te Oisterwijk. Vanaf 21.45 uur worden nachtvlinders gelokt met een speciale lamp. Je kunt dan van dichtbij zien hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er ± 2250. Ongeveer 1400 Micro’s nachtvlinders en ± 850 Macro nachtvlinders!

Nachtvlinders spelen een belangrijke rol in de natuur, b.v. als voedsel voor andere dieren, denk aan vleermuizen, maar ook als bestuiver van planten. Het zijn fascinerende insecten, met fraaie vleugelpatronen en bijzonder kleurrijk.

U bent van harte welkom met uw (klein)kinderen, en deelname is gratis. Leden van de Insectenwerkgroep IVN Oisterwijk zullen uitleg geven.

Let op! Bij slecht weer (Regen, Windkracht 5) gaat het niet door!

Delen: