banner

Jubileumfeest 10-jarig Oisterwijk Nieuws


Afgelopen vrijdag werd het 10-jarige jubileum van Oisterwijk Nieuws gevierd. Genodigden genoten van kunst, cultuur, muziek en samenzijn.

Een netwerk van 120 personen dragen allen op een of andere manier hun steentje bij aan Oisterwijknieuws.nl. Het zijn sponsoren, tipgevers, fotografen, filmmakers, technici, adviseurs, plannenmakers, steunen en vraagbaken. Samen helpen ze 4-500 verenigingen en duizenden lezers om gebruik te kunnen maken van dit medium. De helpers werden vrijdag bedankt voor hun inzet; van hen volgden felicitaties voor het behalen van deze bijzondere mijlpaal. Joris van der Pijll, de beheerder van deze website, benadrukte dat dit burgerinitiatief, ooit gestart om het bruisende van de samenleving van Oisterwijk meer en beter onder de aandacht te brengen, zonder al deze mensen niet zou kunnen bestaan.

In groepen werden op de KVL workshops en rondleidingen gegeven, bij koffiebranderij Rozema van Schijndel en het EKWC (Foto: Leny van Schijndel).

Op het terrein van de Koninklijke Verenigde Leder (KVL) werden de gasten vrijdagmiddag welkom ontvangen. De koffiebranders van Rozema van Schijndel vertelden er over de herkomst, het branden, samenstellen en proeven van koffie. Met een speciale workshop konden de aanwezigen op de wereldwijd afgesproken wijze koffie proeven.

Vervolgens werd een rondleiding gegeven door het Europees Keramisch Werk Centrum (EKWC), met uitleg over de diverse kunstenaars die dit centrum bezoeken, de technieken die ze hier aanleren en uitproberen, een keur aan werken werd bewonderd, en er werd een demonstratie gegeven van het bijzondere 3-D printen, met als grondstof: Keramiek!

Met de PAREL Expres, het Oisterwijkse toeristentreintje, en een rit door Heukelom, vervolgde de middag bij het gezellige boeren landschapscafé Mie Pieters. De gasten werden muzikaal opgewacht door Erik Potters, die met zijn verrijdbare piano en zang zorgde voor een gemoedelijk deuntje.

Erik Potters verzorgde de muzikale ontvangst bij Mie Pieters in Heukelom (Foto: Leny van Schijndel).

Primeur

Een primeur was er voor een optreden van de quizmasters van de Parelkwis. Er werd een zeer geslaagd voorproefje gegeven, van wat in dit uur al een spektakel werd. Een ware dorpsquiz, uiteraard voor de gelegenheid voorzien van enkele weetjes over Oisterwijknieuws.nl, zorgde voor hilarische momenten. Deze nieuwe quiz, voor en door Oisterwijkers, zal op 29 september plaats vinden, met de uitslagen en feestavond op 6 oktober. Meer hierover op www.parelkwis.nl.

 

Delen: