banner

Inwoners Oisterwijk helpen bij opsluiten fietsendieven


Enkele door de politie aangehouden fietsendieven, konden door de hulp van inwoners, worden vastgezet.

De gestolen fiets, waarvan de eigenaar nu aangifte gaat doen.

Het is maandagmiddag 18 juni 13.15 uur. Wijkagent André Duister meldt dat er fietsen gevonden zijn die mogelijk gestolen zijn. De politie weet waarschijnlijk wie de daders zijn, maar heeft nog geen juridische basis, omdat er nog geen aangifte van diefstal van deze fietsen is gedaan. Formeel is er dus nog geen sprake van een strafbaar feit.

Via het netwerk van de Buurtapp, vraagt de wijkagent aan de bewoners die hierbij zijn aangesloten, of ze aangifte willen doen als ze merken dat hun fiets verdwenen is. Het bericht gaat naar 75 buurtapps, waarin 3500 inwoners zijn aangesloten, die op hun beurt ook weer familie en vrienden kunnen bevragen.

Het is dezelfde maandagmiddag 15.45 uur. “Dankzij de buurtapps heeft de eigenaar van de fietsen contact gelegd met de politie. Vandaag wordt een aangifte opgenomen. Deze informatie kunnen we bij een bestaande strafzaak voegen en daardoor kunnen we de verdachte langer vast houden,’aldus de wijkagent. ‘Bedankt voor jullie inzet, samen maken we de gemeente Oisterwijk veiliger!”

Inwoners die ook willen deelnemen aan een buurtapp, kunnen dat melden via een e-mail aan gemeente@oisterwijk.nl

 DTZ logo low