banner

Fietser overleden na ongeval Moergestel (Update + Film)


In Moergestel is een fietsster overleden na een aanrijding. 

 

Dodelijk ongeval Moergestel ( Foto Toby de Kort)

Een groepje fietsers was onderweg, waarvan een van hen is aangereden. De vrouw is aan de verwondingen overleden.

Politie heeft de weg afgezet en doet onderzoek. De deelnemers aan de groep krijgen slachtofferhulp.

Een 62-jarige vrouw uit Moergestel is zondagmiddag 10 juni om het leven gekomen, nadat zij op de Akkerweg met haar fiets in aanraking kwam met een auto. De persoon is een cliënt van Amarant.

De vrouw stak hier rond 15.15 uur de weg over, waarop een automobiliste haar niet meer kon ontwijken. Hierop ontstond er een aanrijding. Direct werd er medische hulp verleend, maar dit mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke. Van de automobiliste is een verklaring opgenomen. De politie doet verder onderzoek naar het incident.

Update

Volgens het Brabants Dagblad zou de oorzaak te vinden zijn in struiken langs de weg, die het zicht voor zowel automobilist als fietser weg nemen. In Oisterwijk zijn eerder vergelijkbare situaties geweest, waar in de jaren gegroeide struiken (mede) oorzaak waren van ongevallen, zoals op de Pannenschuurlaan.  Daar werd de groei van struiken door de gemeente weerlegd, maar later zijn die alsnog weggehaald.

Wethouder Dion Dankers laat weten dat een ongeval met dodelijke afloop verschrikkelijk is en dat het medeleven uitgaat naar de nabestaanden. In afwachting van het onderzoek, men wil er niet op vooruit lopen, kijkt de gemeente wel naar de verkeerssituatie aldaar en wil deze beoordelen of er zaken zijn die snel opgepakt kunnen worden.

 

 

Delen: