banner

Beeldkracht Oisterwijk gaat naar buiten


Op woensdag 27 juni 2018 organiseert Beeldkracht Oisterwijk weer een workshop buitenschilderen, voor mensen met geheugenproblemen. De les wordt gegeven door beeldend kunstenaar Ellen Geerts. Ellen is initiatiefnemer van Beeldkracht en begeleidt de cursisten.

Waarom buiten schilderen?

Beeldkracht Buiten met Ellen Geerts

Werken in de natuur is een beleving voor mensen met geheugenproblemen, de natuur is een inspiratiebron voor beeldend werk. Ook belangrijk: er even helemaal uit zijn, samen iets ervaren en beleven. Deze workshop is ook toegankelijk voor mantelzorgers/familie. Op deze manier nemen mensen met geheugenproblemen (de kunstenaars) iemand mee uit i.p.v. andersom. Mensen met geheugenproblemen die geen lid zijn van het atelier kunnen op een laagdrempelige manier met de werkwijze van beeldkracht kennismaken en ervaren hoe fijn het is om je leefwereld en emoties uit te drukken in beelden. Op deze mooie plek ontstaan tussen mensen met dementie en de Oisterwijkse samenleving ontmoetingen.

De locatie is Klein Oisterwijk, Oirschotsebaan 8a 5062 TE Oisterwijk. Start 10.00 uur, einde 12.30 uur. De kosten zijn € 25 voor de workshop inclusief materialen en consumpties (schilderijen worden eigendom van de maker). Deelname van mantelzorgers die niet mee schilderen is gratis. Voor informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Annie de Pina secretarisbeeldkracht@gmail.com

Een film van een eerdere editie van beeldkracht Buiten:

DTZ logo low

Delen: