banner

Al tien jaar uitpluizen wat er diep van binnen in je schuilt


Als je op bezoek komt bij Noor van Gulik in Biezenmortel, kan het zomaar voorkomen dat een moederkloek met kuikentjes je voor de voeten loopt, of dat je bij de zwemvijver op het terras kunt zitten. Een heerlijke, rustige plek in een gemoedelijk Brabants dorp, waar de therapiepraktijk ‘Fonkel Therapie en Training’ gevestigd is. Op 5 juli van dit jaar 10 jaar.

Noor van Gulik

Noor: “Ik ben gestart met het geven van psychosociale therapie, nadat ik borstkanker kreeg en anderhalf jaar ben behandeld. Ik was hartstikke ziek en zag de dood in ogen. Dat is de tijd dat ik het meest heb gevoeld dat ik echt wil léven! Zo’n oerkracht van binnenuit. Als mensen ziek worden, zie je vaak dat ze hun leven anders gaan inrichten. Dat zie ik bij mijn cliënten. Zo ook bij mij. Ik nam de beslissing om te gaan werken vanuit mijn hart en te gaan doen wat ik echt van binnen wil”. Een Post-hbo-beroepsopleiding Integratieve Psychotherapie was nodig om die nieuwe richting professioneel vorm te geven terwijl zij nog behandeld werd. Meteen daarna startte Noor haar eigen bedrijf.

“Mijn droom kwam uit”, vertelt ze enthousiast. “Vanaf het begin liep het prima. Cliënten zijn heel tevreden en ze raden andere mensen aan om naar mij te komen. Zo komt 90% van mijn cliënten via iemand anders. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor, dat dat gewoon ‘vanzelf’ blijft lopen”. In haar prettige, frisse praktijkruimte staat een grote mand met cadeautjes. Deze zijn bedoeld voor haar cliënten. “Ik houd van geven en vieren. Niet voor niets is mijn levensmotto: “Vier het Leven”! Daarom heb ik bij een van mijn favoriete winkels met zorg 70 cadeautjes uitgezocht om een maand lang iedere cliënt(e) een mooi cadeautje te laten uitzoeken. Om hen (en daarmee heel de wereld en de kosmos) te bedanken voor alles wat ik in 10 jaar heb meegemaakt”!

Noor van Gulik hoopt van harte nog jaren een stukje mee te mogen lopen met mensen die dat nodig hebben. “Ik houd van mijn werk, ik houd van het samen diepgaand uitpluizen van wat er diep van binnen in je schuilt en daar mee leren omgaan. En ik houd van de energie die het beiden geeft als mensen zich beter gaan voelen. Mijn werk geeft zin aan mijn leven”.

Delen: