banner

Verzetsfilm Oisterwijk slechts eenmalig gratis te zien


Zaterdag 5 mei om 14.00 uur is in Tiliander de documentaire te zien over verzetsman, Martien van de Weijer.

Hij is inmiddels 94 jaar, en hield in de Tweede Wereldoorlog een dagboek bij van zijn bijzondere belevenissen in met name Haaren en Oisterwijk. Bijzonder, want het bevat een accuraat verslag van tal van verzetsdaden, zoals de overval op het Haarense gemeentekantoor, dat uiteindelijk twee mensen het leven kostte. Maar u leest ook ook een uitgebreide beschrijving van het ontsporen van de trein van Oisterwijk naar Boxtel, met unieke, nooit eerder gepubliceerde foto’s.

Joost van den Berg en Ad van den Oord duiden het dagboek van Arnold de Weijer in hun filmdocumentaire.

De documentaire “Ik wilde die Duitsers weghebben” van 45 minuten geeft een bijzondere inkijk in de periode 1943-1945. Het omvat een drietal interviews met Van de Weijer, informatie uit zijn dagboeken, uniek fotomateriaal en nagespeelde scenes. Hierdoor is een mooi portret ontstaan van een gedreven jonge man in oorlogstijd. Zaterdag 5 mei belooft een bijzondere middag te worden waarbij Martien van de Weijer zelf aanwezig zal zijn. Ook sfeervolle live muziek zal niet ontbreken. Dankzij donaties van diverse organisaties kunnen de makers u deze middag gratis aanbieden. U hoeft zich niet aan te melden maar zij raden u wel aan op tijd aanwezig te zijn.

Dagboek
Deze middag wordt tevens zijn dagboek uit die periode gepresenteerd. Het is op een plezierige wijze geschreven en voorzien van aantekeningen en kaderteksten van Ad van den Oord. Het boek wordt uitgegeven door het Kwartier van Oisterwijk en het eerste exemplaar wordt na afloop van de documentaire uitgereikt. Vanaf dat moment zal het boek voor belangstellenden ook te koop zijn.

 

 

Delen: