banner

Rondje met een Blondje in Moergestel


Iedereen in Moergestel en omstreken die van een speciaal biertje houdt of gewoon met vrienden een zondagmiddag wil gaan stappen, kent het concept van het Bockspringen. In de huifkar met je strippenkaart langs kroegen alwaar je deze keer telkens een ander blond speciaal biertje drinkt met een bijpassend hapje. Vereniging Bierproeven Moergestel rolt op 1e pinksterdag, zondag 20 mei, het concept van het Bockspringen opnieuw uit in samenwerking met de horeca Moergestel. Vanaf 14.00 uur openen 6 horecazaken in Moergestel hun deuren en zijn en er 12 verschillende Blonde Speciaal Bieren te proeven.

owbiermattineever1In vergelijking met de 9 kroegen die vorig jaar deelnamen, zijn er bij deze 2e jaargang 6 deelnemende horecazaken in het centrum van Moergestel (De Klaore, De Brouwer, ’t Centrum, Den Boogaard , Hierneffe en De Veerkes), die elk 2 blondjes op tap hebben. De proevers kopen, zoals bekend, een strippenkaart bij een van de horecazaken voor 6 speciale blondjes. In elke horeca gelegenheid kan men dan 1 van de 2 blondjes kiezen. Wil je ze allebei proeven dan koop je gewoon 2 strippenkaarten. De organiserende vereniging gaat er van uit dat er ook dit jaar weer groeiende belangstelling zal zijn voor dit gezellige rondje langs de Moergestelse kroegen. De verschillende biertjes zullen zeker in de smaak vallen. Ze kennen elk hun eigen aroma, smaak en nasmaak, zijn niet te zwaar van alcohol, kennen een frisse afdronk die past bij de tijd van het voorjaar.

Pinksteren
Het feit dat het evenement op 1e pinksterdag georganiseerd wordt, kent zo zijn voordelen. Meestal zijn de weergoden ons goed gezind zijn en de volgende dag zijn er voor alle liefhebbers geen verplichtingen qua werk. Vorig jaar waren alle terrassen behoorlijk vol en zijn er een paar honderd deelnemers geteld. We verwachten dit aantal in deze 2e jaargang zeker te evenaren, dan wel te overtreffen, en vooral als de dames eveneens willen aansluiten. Immers ook voor hen is een lekker blondje niet te versmaden. Wel nog even opletten om de strippenkaart af te laten stempelen en bij de laatste kroeg in te leveren. Deelnemers kunnen namelijk uitgeloot worden en dan wacht er na enige tijd nog een aangename verrassing.
Vereniging Bierproeven Moergestel ontmoet graag zondag 20 mei alle liefhebbers van een blond biertje. En als vrienden, familie, kennissen, verenigingen, bedrijven etc. net als bij het Bockspringen, met zijn allen op stap gaan, dan wordt ook dit evenement een vaste waarde op de Moergestelse jaarkalender.

 

Delen: