banner

Oisterwijkse Gidsen landelijke toppers


Elk jaar worden tijdens het Pinksterweekend de landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) georganiseerd, waarbij honderden scouts uit heel Nederland met elkaar de strijd aangaan om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’.

Het landelijke LSW team uit Oisterwijk

Het aanwezig zijn op de LSW is al een knappe prestatie op zich. De gidsen van Scouting Oisterwijk mochten hieraan meedoen, omdat ze de Regionale Scouting wedstrijden wonnen. ‘Girl Power Oisterwijk’, zoals ze zichzelf noemden, behaalde een prachtige 17de plaats van de in totaal 106 deelnemende groepen uit heel Nederland.

Tijdens de LSW worden scouts getest op échte Scoutingvaardigheden, zoals kamperen en het werken met GPS. Maar dat is niet het enige: ook theater-, sport- en creatieve activiteiten komen aan bod. Het belangrijkste tijdens het weekend is een goede samenwerking. De leiding is enorm trots op de prachtige prestatie van de dames, maar dat is niet het enige dat telt. De meiden beleefden vooral een enorm gezellig weekend met z’n allen. Het weekend zorgt voor mooie verhalen en herinneringen, waar ze nog lang van na kunnen genieten.

Delen: