banner

Nederlandse WK sterspelers bij Roef in Moergestel


De nationale softbalploeg van het Nederlands Koninkrijk, met maar liefst 4 speelsters van honk- en softbalvereniging Roef! in de selectie, speelden afgelopen maandag 30 april, op het veld van Roef! een oefenwedstrijd tegen de Amerikaanse profclub USSSA Pride. Deze wedstrijd maakte onderdeel uit van de European Pro Softball Series, waarin de Amerikaanse ploeg naast Nederland ook Italië, Tsjechië en Frankrijk aan hebben gedaan.

De serie internationale wedstrijden moet de populariteit van het softbal in Europa vergroten. Met name met het oog op de Olympische Spelen van 2024 in Frankrijk. USSSA Pride is één van de sterkste teams uit de National Pro Fastpitch (NPF), de Amerikaanse professionele softbalcompetitie. In de NPF speelden eerder ook Nederlandse speelsters Britt Vonk (in 2016 en 2017 voor Scrap Yard Dawgs), Virginie Anneveld en Dagmar Bloeming (beiden in 2015 voor Pennsylvania Rebellion). USSSA Pride won tussen 2014 en 2017 vier keer op rij de reguliere competitie in de NPF en werd driemaal winnaar van de Cowles Cup Championships. Dat gebeurde in 2010, 2013 en 2014.

Zichtbaar genieten van de sport…

Voor Oranje is de serie oefenwedstrijden tegen USSSA Pride, met het oog op het WK dat in augustus van dit jaar in Chiba (Japan) gespeeld zal worden, een ideale krachtmeting tegen een team van wereldniveau. Bondscoach Juni Francisca is dan ook zeer verheugd met deze wedstrijden op niveau: “Dit zijn de eerste wedstrijden die we spelen dit seizoen en USSSA Pride behoort tot de absolute top van de wereld. Het is daarom echt een goede manier om te meten waar we nu precies staan. Weerstand is de sleutel om beter te worden. Wij hebben deze winter keihard getraind, maar het is goed om nu in wedstrijden te kunnen laten zien waar wij staan.”

De middag startte met een unieke, engelstalige clinic door het Amerikaanse gastteam. Een leerzame clinic waar de dames van USSSA Pride zich met veel enthousiasme voor inzette en waar een grote groep softbaljeugd van de verschillende clubs uit de regio Brabant plezier aan beleefde.

Voor de wedstrijd van afgelopen maandag trotseerde ruim 280 tot 300 toeschouwers het koude weer om de wedstrijd van team Kingdom of the Netherlands tegen De USSSA Pride mee te maken, met in de starting line up van Nederland alle 4 de Roef! speelsters. Het werd een krachtmeting op hoog niveau waarbij het publiek werd getrakteerd op mooie acties. De wedstrijd is uiteindelijk besloten met 0-6 verlies voor team Kingdom Of The Netherlands. Kers op de taart voor de jeugd na de wedstrijd was een meet & greet met de speelsters van beide teams met de nodige foto’s en handtekeningen.

Het was, ondanks de kou, een warm sportevenement bij Roef! in Moergestel. En zo zullen er komend seizoen nog meer volgen!

Delen: