banner

Molendag bij Oisterwijkse en Moergestelse molen


Op zaterdag 12 mei is in Oisterwijk de Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. Dit jaar is het thema: ‘Ontmoet de molenaar!’

Naar aanleiding van de UNESCO inschrijving van het Nederlands molenaarsambacht op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed, doen in Noord-Brabant ruim 80 molens mee. Kom óók op bezoek en de molenaar vertelt je de bijzonderheden van zijn unieke molen. Vele molenaars en vrijwilligers organiseren extra activiteiten om er een gezellige dag van te maken.

Op de Kerkhovense molen in Oisterwijk is er op zaterdag 12 mei een expositie en een rondleiding. Daarnaast zijn er diverse proeverijen, knutselactiviteiten, een grabbelton en kun je op de foto in een molendecor.

Ook de molen in Moergestel draait, maalt en is open.

Voor kinderen ligt op elke deelnemende molen gratis het Molen-Ontdekboekje klaar. Vol puzzels, raadsels, kleurplaten en spelletjes.

Hieronder een film van een voorgaande Molendag in Oisterwijk:

 

Delen: