banner

Moergestel verdient keurmerk Veilig Buitengebied


Het tweede Keurmerk Veilig Buitengebied van Nederland valt in de gemeente Oisterwijk; het is de Moergestelse gemeenschap die dit keurmerk krijgt.

Het buitengebied van Moergestel (Foto: Rick Denissen).

De werkgroep Veilig Buitengebied Moergestel heeft in de afgelopen periode hard gewerkt aan het verkrijgen van het Keurmerk Veilig Buitengebied. Op maandag 28 mei nemen de inwoners en ondernemers van het buitengebied, samen met de werkgroep Veilig Buitengebied Moergestel en burgemeester Hans Janssen, dit keurmerk in ontvangst uit handen van Ton Meuwissen van het Centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid. Oisterwijk is daarmee de tweede gemeente in Nederland die dit keurmerk ontvangt.

Samen werken aan een veiliger buitengebied
(Boeren)bedrijven en bewoners krijgen steeds vaker te maken met criminele activiteiten, zoals inbraken, diefstal van diesel en kostbare landbouwmachines. Bovendien zijn de vaak uitgestrekte en afgelegen buitengebieden in trek als het gaat om de dumping van chemisch afval en drugsafval of het huis¬vesten van hennepkwekerijen. Daarom is de Werkgroep Veilig Buitengebied Moergestel opgericht. De werkgroep bestaat uit de gemeente Oisterwijk, bewoners/ondernemers, politie, brandweer en de gemeente Oisterwijk. De werkgroep werkt samen met het Openbaar Ministerie, ZLTO Hart van Brabant, Waterschap de Dommel, Brabants Landschap en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Delen: