banner

Hennepkwekerij uitgebrand in Haaren


In Haaren is afgelopen weekend bij een brand een hennepkwekerij aangetroffen. Bewijs dat dergelijke kwekerijen een gevaar opleveren, en melding van oplettende buren zeer gewenst is.

In dit geval kon door het snel melden en ingrijpen door een oplettende buurman, voorkomen worden dat een woning verloren ging. De brand bleef beperkt tot een schuur.

Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Durf te melden!

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
– Aanwezigheid van hennepgeur;
– Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
– Constant zoemend of ronkend geluid;
– Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:
– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
– anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

 

DTZ logo low

Delen: