banner

Gratis water bij Intents Festival Oisterwijk


Komend weekend is het Intents Festival in Oisterwijk. En als het dan net zo warm is als afgelopen dagen, dan is voldoende water belangrijk!

Bij veel festivals in het land, staat het al of niet aanbieden van gratis drinkwater ter discussie. Moet het gratis, of mag je er geld voor vragen? In deze discussie zijn bedragen bekend van 3,50 tot zelfs 5,70 voor een flesje water. Als de bezoekers daardoor minder drinken, kan dat ongewenste gevolgen hebben.

Gratis

Groepen bezoekers trekken komende vrijdag  richting het festivalterrein van Intents Oisterwijk (Foto: Toby de Kort).

Bij Intents Festival blijkt het drinkwater gratis beschikbaar! Er zijn meerdere watertappunten bij twee toiletgroepen op het festivalterrein, bij de VIP, bij de EHBO en bij de camping. Je mag geen drank mee het terrein op nemen, maar een eenmaal gekocht flesje vullen of even lekker verfrissen is dus daar mogelijk. Voor een glas water aan de bar vraagt de organisatie wel een betaling, ‘dezelfde prijs als fris of een biertje’, aldus Remko Hermans van Intents Festival.

Warm?
Remko verwacht niet dat het echt warm gaat worden, maar gratis drinkwater is in ieder geval aanwezig, mocht de hitte intens worden. De gemeente laat weten, dat dit volgens de vergunning in dat geval gratis en gekoeld verstrekt moet worden.

De weersvoorspellingen zijn nog wisselvallig, 20 tot 25 graden, half bewolkt en kans op regen. We wensen de organisatie, vrijwilligers en bezoekers een fijn festivalweekend!

Delen: