banner

De twaalf van Olivier Moergestel


De twaalf van Olivier horen er helemaal bij in Moergestel. Maar zondag 27 mei treedt het dozijn jongeren van de woonvorm aan de Reusel letterlijk naar buiten. Voor de bevolking van Moergestel en al wie Olivier een warm hart toedraagt, staat een gezellig en sportief festijn op het programma. De naam: Olivier Buiten. Het gratis programma aan de Raadhuisstraat loopt van 12.00 tot 17.00 uur.


De twaalf van Olivier. Eerste rij vlnr: Marjoleine, Patrick, Hanneke. Tweede rij vlnr: Thijs, Paulien, Jacqueline. Derde rij vlnr: Harm, Ingrid, Guy, Junis, Leroy, Tijn (Foto Niki van den Akker).

De Olivierders laten die dag zien wat ze zelf in huis hebben aan passies en talenten. Maar er is ook amusement ‘van buiten’ aangetrokken. Zo komt Oisterwijker Erik Potters een workshop djembé verzorgen. De Moergestelse muzikanten van mirlitonfanfare De Klomp laten de hele middag op hun kazoo-instrumenten van zich horen. En gilde Sint Sebastiaan en Barbara verzorgt een demonstratie handboogschieten.

Dat laatste hoort ook helemaal bij Olivier, want in Guy en Thijs beschikken we over ervaren schutters. G-golf is beiden trouwens ook toevertrouwd. Daarvan dus ook een demonstratie. Maar G-hockey en G-voetbal komen aan bod. Hanneke en Jacqueline spelen immers bij MHC Udenhout en Tijn, Harm en Leroy bij SV Nevelo.

Over Leroy gesproken: als de huis-dj van Olivier vult hij de muzikale gaten in het programma. Hoogtepunt daarvan is het live optreden van The Blues Sparks, met Harm van Olivier in hun midden. Door naar Marjoleine, die samen met Hondenschool Tilburg-begeleidster Marga Linders een show weg gaat geven. Met hart voor honden!

Patrick is bekend als de man van het Toeristisch Informatiepunt Moergestel. Voor Olivier Buiten verplaatst hij zijn VVV-kraam van de Novy naar de Raadhuisstraat. Zo heeft Ingrid haar eigen kraam vol met plantjes en zomergoed. Kunst van Olivier, in de vorm van creatief beschilderde waxinelichthouders, zal 27 mei ook te koop zijn.

Paulien, Hanneke, Junis, Tijn en Leroy hebben bij Prins Heerlijk de fijne kneepjes van het horecavak geleerd. Wie een koekje bij de koffie wil, profiteert daarvan. Dorst lessen? Er is behalve fris, wijn en pils ook eigen Olivier-bier. Guy en Junis hebben samen met hun vrienden Roel en Frank speciaal voor Olivier Buiten een heerlijk witbiertje gebrouwen.

Kinderen kunnen zich laten schminken of leren stippelen bij een workshop aboriginal kunst. Groteren mogen een envelop trekken om kans op een prijsje te maken. Jong en oud, voor elk wat wils op Olivier Buiten!

 

Delen: