banner

Bezoek de nieuwe Sculptuur tentoonstelling in Oisterwijk


In de beeldentuin van Gallery van Dun in Oisterwijk, is vanaf 19 mei voor drie weken het podium voor een tentoonstelling met een diversiteit aan beeldende kunst.

Maserati M3 van kunstenaar Olivier Pauwels

De diversiteit aan kunstobjecten wordt onderstreept met de verscheidenheid van tentoongestelde technieken en materialen. Naast objecten van traditionele materialen als glas, brons, steen en staal bevat de kunstcollectie kunstwerken samengesteld uit gerecyclede materialen als auto-onderdelen, lucifers en zelfs speelgoedpoppen. De uit de collectie te exposeren sculpturen bestrijken bovendien het gehele scala aan kunststijlen variërend van abstract tot figuratief.

Wandelend door de beeldentuin kunnen bezoekers onder meer geïnspireerd raken door de temperamentvolle dierenfiguren, gemaakt van hergebruikte (auto)banden, van de Belgische kunstenaar Serge van de Put. De hedendaagse cyberbabes in geassembleerde racewagens en ufo’s, van landgenoot Olivier Pauwels, zorgen voor een aangenaam verrassingselement. Pauwels is onder andere bekend van zijn bijdrage aan de met 6 Oscars bekroonde film Mad-Max Fury Road.

Rondleidingen
Bezoekers kunnen zich laten rondleiden door kunstexperts van de galerie. Experts vertellen de interessante verhalen achter het proces en de gebruikte technieken van de verschillende kunstwerken en over de kunstenaars waar de galerie mee samenwerkt.

De tentoonstelling is geopend van zaterdag 19 mei tot en met zondag 10 juni, dagelijks van 12:00 – 21:00 uur, aan De Lind 39-41 in Oisterwijk, en de toegang is gratis.

 

Delen: