banner

Lezing over Blockchain in Oisterwijk


Jaarlijks organiseert de Stichting Lodewijkskerkje de Lodewijkslezing. Op 18 april om 20.00 uur is er een lezing over een cultureel, maatschappelijk of actueel onderwerp, deze keer gaat het over de Blockchain, de technologie van de Bitcoin.

De deuren staan open… (Foto: Loes Westgeest

Net als ‘het internet’ in de jaren 90 is ‘de blockchain’ nu hét onderwerp dat “ieders wereld zal veranderen”. Sterker: volgens menigeen zal de blockchain en zelfs méér impact zal hebben. Alle reden dus om je licht op te steken over wat die ‘blockchain’ eigenlijk is en wat die grote veranderingen dan naar verwachting zullen zijn.

Bitcoin wordt vaak in één adem met blockchain genoemd, maar is feitelijk slechts de eerste toepassing van wat we blockchain technologie noemen. Verwacht echter geen technische uitleg, want blockchain technologie is in feite niet meer dan de motor van het automobiel dat ooit paard en wagen verving. De motor is onmisbaar, maar je hoeft er niks van te weten om te begrijpen wat je met een auto kunt. Met die insteek zal Leon van Ekeren op heldere wijze in ruim drie kwartier de blockchain aan u uitleggen.

De entree is vrij; na afloop vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor onderhoud en behoud van het monumentale kerkje in Oisterwijk.

Delen: