banner

Lezing over autisme in Tiliander Oisterwijk


16 april om 19.30 uur geeft Aaltje van Zweden een lezing over autisme in Tiliander Oisterwijk, entree bedraagt € 7,50.

Aaltje van Zweden, vrouw van dirigent Jaap van Zweden, schreef een boek over hun zoon met autisme: “Om wie je bent.” Zij komt haar aangrijpende verhaal delen in de bibliotheek Oisterwijk, samen met 2 ervaringsdeskundigen die vertellen over hun dagelijks leven met autisme.

Om wie ik ben
Om wie je bent  is een verhaal over een moeder die haar jeugdervaringen verwerkt bij haar strijd voor het geluk van haar eigen zoon.  In het AD vertelt Aaltje: “En toen, toen kwam Benjamin. En vroeg ik me dingen af die ik me bij de eerste twee nooit had hoeven afvragen. Zal hij ooit praten? Zal hij ooit echt contact maken? Zal hij het ooit in zijn eentje redden? Zonder mij? Ik vroeg me een enkele keer ook iets anders af. Is hij zo omdat ik ben wie ik ben? Ik kende dat verhaal van ‘ijskastmoeders’. Dat autistische kinderen zo zijn doordat hun moeders weinig liefde tonen. Een heel warme moeder was ik niet. Vond ik zelf, hè.”

Reacties
Een mooie reactie in de pers: “Ik ben onder de indruk; van Aaltjes zeer heftige geschiedenis, het verhaal van Benjamin, en de manier waarop alles is opgeschreven. Ik denk dat het veel mensen troost kan bieden, kan inspireren en kracht kan geven.”

Programma
De lezing wordt extra interessant doordat 2 ervaringsdeskundigen uit Oisterwijk komen vertellen over hun dagelijks leven met autisme. Interviewer van de avond is Joost Minnaard. Deze avond is een samenwerkingsverband tussen Boekhandel Oisterwijk, Bibliotheek Midden Brabant, Het Kiemuur en Tiliander.

Delen: