banner

Leerlingen De Tovervogel Oisterwijk scoren boeken


Basisschool de Tovervogel was één van de twintig Brabantse basisscholen die meededen aan Scoor een Boek!

In dit leesproject werden leerlingen uit groep 5 en 6 uitgedaagd om in 10 weken zoveel mogelijk mooie boeken te scoren. Ze werden daarbij aangemoedigd door Willem II-speler Ben Rienstra. Na tien weken lang boeken ‘scoren’ in de klas, klonk op dinsdag 10 april Het Fluitsignaal. Zo’n 1.500 leerlingen, onder andere van basisschool de Tovervogel, waren te gast bij Willem II voor een sportieve afsluiting van Scoor een Boek! Samen lazen alle deelnemende leerlingen maar liefst 7.352 boeken. Zou je die boeken allemaal op een rij zetten, dan kun je er de volledige zijlijn van het Willem II-veld (105 meter) mee vullen.

Jeugd is enthousiast bij het eind-fluitsignaal van Scoor een boek/

De combinatie van voetbal en lezen levert leuke lessen op, maar de lat ligt hoger dan dat. Met het vergroten van leesplezier, willen de Bibliotheek en Willem II bijdragen aan een succesvolle taalontwikkeling voor leerlingen. Want als je niet goed kunt lezen, sta je behoorlijk op achterstand als het gaat om je verdere toekomst en loopbaan. Toch verlaat in Nederland vandaag de dag 1 op de 10 kinderen de basisschool met taal- en leesproblemen.

200

Christel Mouthaan, leerkracht van BS De Tovervogel: “De boekencollectie die bij het project hoorde, sloeg erg aan bij de leerlingen. Al snel ontstonden er favorieten, kwam er een run op sommige titels.” Voor elk gelezen boek plakten de leerlingen stickers op een scoreposter. “Iedereen was heel fanatiek met stickers plakken. Toen we gingen tellen op de laatste dag, bleken het er precies 200 te zijn.”

Delen: