banner

Heikant Moergestel mag authentiek blijven


Volgens Jos Denissen uit Moergestel, moet De Heikant blijven zoals hij nu is. De gemeente zegt dit toe.

Partij Gemeente belangen heeft er vragen over gesteld, en de gemeente bevestigde afgelopen week dat de bestrating zoals die was, terug mag komen. De Heikant in Moergestel wordt herbestraat. Zoals Jos Denissen het mooi het Moergestelse ‘Parijs-Roubaix’ noemde, zo zal het ook blijven bestaan. Dit blijkt uit de antwoorden die PGB stelde over de opknapbeurt voor deze karakteristieke straat.

Alle voorbereidende planningswerkzaamheden zijn gereed en in mei-juni zal de opknapbeurt van de Heikant uitgevoerd worden. Vanwege de historische waarde van de straat heeft de gemeente informatie ingewonnen bij de Heemkundekring de Kleine Meijerij. Alle adviezen van de heemkundekring zijn overgenomen. Dat wil zeggen: herbestrating met hetzelfde materiaal als de huidige bestrating, in visgraatmotief.

De Heikant wordt door het herstraten comfortabeler om over te fietsen en de gemeente wil de weg afsluiten voor vrachtverkeer.

Of het kruis terug komt, staat niet expliciet vermeld, maar de inwoners van Moergestel kennende, zorgen ze daar desnoods zelf voor…

 

Delen: