banner

Gidsen Scouting Oisterwijk regio kampioen


Afgelopen weekend vonden in Alphen de Regionale Scouting Wedstrijden van het kwartier van Oisterwijk plaats. 28 groepen van verkenners en gidsen, jongens en meiden van 11-15 jaar, streden daar tegen elkaar in één grote wedstrijd. Het hele weekend stond in teken van het thema big bang, de kinderen leefden dan ook op hun eigen planeten Rika, Zianië en Polanië.

Gidsen van Scouting Oisterwijk

Alle groepen werden beoordeeld op hun Scoutingvaardigheden. Ze zetten een tent op, pionieren een keuken, kookten een (heerlijke) maaltijd, lopen een hike en spelen spellen. Het belangrijkste doel van de RSW is om met z’n allen een fantastisch weekend te beleven vol avontuur, uitdaging en vooral heel veel plezier! Op het eind van het weekend werden de scores van de verschillende onderdelen bij elkaar opgeteld. De gidsen behaalden, net als vorig jaar, de eerste plaats! En dus mocht de wisselbeker weer mee terug naar Oisterwijk. De andere helft van de gidsen behaalden ook een podium plaats en namen de derde prijs in ontvangst. De jongens behaalden een 6de en 20ste plek.

In het pinksterweekend zullen de meiden naar Baarn vertrekken om tegen duizenden scouts te strijden om de titel: “Beste Scouts van Nederland” tijdens de Landelijke Scouting Wedstrijden. De trotse leiding wenst ze heel veel succes!

Delen: