banner

Buurt blij met nieuwe tuin bij Levenskerk


Buurtbewoners rond de voormalige Levenskerk, tegenwoordig de thuisbasis van Sport- en Zorgatelier Oisterwijk, zijn blij met de nieuw aangelegde tuin. Samen met de buurtbewoners, bezoekers en vrijwilligers werd de nieuwe zogenaamde biodiverse tuin aangelegd.

Samen aan het werk in de nieuwe tuin

De Levenskerk had een bosachtige tuin rondom het gebouw, met veel oude bomen die weinig (zon)licht doorlieten. De buurtbewoners hebben actief bijgedragen in de realisatie van de tuin. Dat begon al op de Burendag, in september van 2017, toen een grote groep buurtgenoten de oude bestrating heeft opgenomen en op pallets verzamelde. Ook bij het aanplanten waren verschillende buurtgenoten samen met vrijwilligers actief met schop en hark. Voor de aanleg werd van de Stichting Landschap, Natuur en Milieu uit Haaren een mooi bedrag ontvangen.

“Door de aanleg van een biodiverse tuin komt er licht en kleur rond het gebouw en vormt het voor de buurt een geweldige aanwinst, het maakt de omgeving vriendelijker. Er staan nu planten met bloemen met een grote diversiteit, aantrekkelijk voor insecten, vogels en de buurt,” aldus de buurtbewoners.

Buurt is blij met deze nieuwe aanblik…

Ook de bezoekers zijn erg content: “In een bio diverse tuin breng je de natuur terug. Je vindt er hordes zoemende bijen, hommels en fladderende vlinders. Je geniet er van de diverse bloemengeuren. In de zomer hoor je uitgebreide concerten van allerlei vogels. Niet alleen is het een gezellig geluid en een mooi aanblik, er gaat ook rust uit van deze natuurlijke setting. Het brengt ontspanning. En dat is wat wij, bezoekers van de dagbesteding, als totaalplaatje zoeken in onze nieuwe tuin.”

 

DTZ logo low

Delen: