banner

Bloemen voor Taxandria oprichter Henk


Tijdens het traditionele Koningsdag-optreden in de Vloet heeft Showband Taxandria mede-oprichter Henk Rozen bedankt voor zijn inzet voor de vereniging. Na een kort woordje van de voorzitter kreeg Henk Rozen een speciaal voor hem ontworpen oorkonde  en een bos bloemen uitgereikt.

Henk Rozen vergezeld met zijn klein dochters Manon en Brenda krijgt oorkonde en bos bloemen.

Vorig jaar heeft Henk met twee bestuursleden zijn herinneringen opgehaald aan de goede oude tijd bij Taxandria. Vol trots vertelde hij dat tijdens de 2de wereldoorlog de kopgroep voor Atletiek Taxandria ontstaan is. Eerst alleen tamboers voor wedstrijden, processies en de Meiwandeling. Op het idee gebracht door de Amerikaanse showbands zijn de tamboers later uitgebreid met blazers en zo ontstond Showband Taxandria als onderdeel van de roemruchte omnivereniging Taxandria. Na de belofte dat de vereniging processies en de Meiwandeling bleef begeleiden, ging Showband Taxandria in september 1950 als zelfstandige vereniging verder. Naast de showband heeft Taxandria steeds een actieve slagwerkgroep gehouden. Nu een groep van 12 leden tussen van 6 tot 18 jaar.

Een bijzonder verhaal van Henk ging over de periode net na de tweede wereldoorlog. Hij haalde toen de voor de Duitsers verstopte koperen trommen her en der in Oisterwijk op. Samen met anderen herstelde hij ze en de tamboers konden weer aan de slag. Als tamboer-maitre was Rozen ook zeer verdienstelijk. Hij is drie maal Nederlands kampioen geweest!

Ook de  jaarmarkt komt uit de koker van Henk Rozen. In een tijd waarin jaarmarkten nog redelijk zeldzaam waren, zag hij de kans voor extra inkomsten voor de vereniging. Nog steeds organiseert Showband Taxandria de jaarmarkt op de laatste zondag van juli….. Dank aan deze betrokken vrijwilliger van het eerste uur!

 

Delen: