banner

Bezoek Ciske de Rat in Natuurtheater Oisterwijk


De film Ciske de Rat uit 1984 kent bijna iedereen en dat zorgde ervoor dat dit verhaal bewerkt is tot een musical.

De Vereniging van Oisterwijkse Spelers is er trots dat op zij deze oer Nederlandse productie naar het Oisterwijkse natuurtheater mag brengen. Het welbekende verhaal wordt verteld in spel, maar ook zeker in prachtige liedjes. Hierin zal het bekende ‘Verdomd alleen’ natuurlijk niet ontbreken. Het decor laat je de Oisterwijkse bossen vergeten en neemt je mee naar de Amsterdamse Jordaan.

Het verhaal Ciske de Rat vertelt het beroemde verhaal van de jonge Ciske Vrijmoeth, die opgroeit bij zijn vreselijk onaardige moeder en zijn lieve tante. Zijn vader vaart op zee en is weinig thuis. Ciske houdt van kattenkwaad, waardoor hij naar een nieuwe school moet. Hier ontmoet hij meester Bruijs en zijn nieuwe vriendjes. Ook laat deze musical zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. Doordat hij meester Bruijs opnieuw tegenkomt in militaire dienst, kijkt hij terug op zijn leven. We zien een Cis die probeert om te gaan met zijn verleden. Wat is er misgegaan? En wat als hij die ene seconde iets anders had gedaan?

Publiek geniet van een voorstelling in het Natuurtheater van Oisterwijk (Foto: Vincent Bouritius en Tom Schoute).

De belevenissen van de jonge Ciske en Cis de man zijn in deze voorstelling in elkaar verweven en geven een nieuwe dimensie aan dit bekende verhaal. Deze sfeervolle voorstelling boordevol brutale streken neemt je mee terug naar dat jochie met een hart van goud. Het laat zien dat ieder mens liefde wil ontvangen, dat de familieband enorm sterk is en dat je je echt niet altijd aan de regels hoeft te houden. De voorstelling wordt opgevoerd onder leiding van Arjan van Twisk (regie), Dave Hanhart (muziek) en Ron van Riel (arrangementen).

Speeldata: 15, 16, 22, 23, 29 juni aanvangstijd 20.00 uur. 17 en 24 juni aanvangstijd 14.30 uur. 30 juni aanvangstijd 19.30 uur. Verkooppunten kaarten: www.vos-oisterwijk.nl / Tabakszaak Paijmans / Piet plezier / aan de kassa op de dagen van de voorstelling. De kaarten kosten €16,50 per stuk. Kinderkaarten tot 12 jaar voor € 15,00, alleen verkrijgbaar aan de kassa.

Delen: