banner

Oisterwijks eeuw oude krantenarchief weer aangevuld


Ieder jaar, en dat zo al honderd jaar lang, worden de weekkranten van eerst het Kerkklokje en nu de Nieuwsklok, laatste jaar ook samen met Moergestel Nieuws, ingebonden in een jaarboek. De 50 tot 53 kranten worden samengedrukt, doorregen met een draad, en omwikkeld met een dikke kaft. Het archief staat er vol mee, en wordt regelmatig gebruikt door historici, die er informatie uit halen voor bijvoorbeeld boekwerken en documentaires. Afgelopen vrijdag werd het archief weer aangevuld, met weer zo’n dik boek.

Gratis Magazine

In het feestjaar 100 Jaar Nieuwsklok kwam het archief goed van pas! (Foto: Joris van der Pijll).

Vorig jaar werd ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van ‘Ons Klökske’ een magazine uitgegeven, met historische weetjes, gesprekken met diverse oud-collega’s, en lokaal betrokken ondernemers en actievelingen uit het verenigingsleven. Ook hiervan zijn een aantal exemplaren bij het Heemkundecentrum afgegeven, alwaar u vanuit de historische bibliotheek bijvoorbeeld ook boeken over de historie van Oisterwijk mag inzien, of zover voorradig dergelijke boeken kunt aanschaffen. Het magazine 100 Jaar Nieuwsklok is voor de liefhebbers overigens nog gratis verkrijgbaar.

Het Heemkundecentrum aan de Spoorlaan 70 in Oisterwijk, is iedere vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur geopend.

Delen: