banner

Mogelijk opnieuw verdrinkingsgevaar in Moergestel


In 2016 werden er vragen over gesteld, en ook nu in 2018 komt een politieke partij met vragen over risico op verdrinking. De aanleg van een vijver, aan het Molenveldje in Moergestel, kan volgens Partij Gemeente Belangen (PGB) dergelijke gevaren opleveren.

molenveldje moergestel

Vijver op het Molenveldje in Moergestel in 2016 (Foto: Algemeen Belang).

‘De vijftien starterswoningen op het Molenveldje in Moergestel zijn alweer enkele maanden ingericht door de jonge bewoners. Nu is de openbare buitenruimte aan de beurt. En die inrichting is minstens zo belangrijk. Want het kan zo maar zijn dat binnenkort de ooievaar het hier druk krijgt. Kunnen hier straks de nieuwe Lionel Messi en Lieke Martens een balletje trappen?’ Carlo van Esch is ging er kijken, en stelt het Oisterwijkse college vragen.

Voetballen

De openbare ruimte van het Molenveldje is volgens PGB groot genoeg om weer een speelveld /voetbalveld aan te leggen, met speeltoestellen en goaltjes. ‘Dat laatste is extra van belang omdat de kans bestaat dat het voetbalveld achter de molen op termijn weer weg moet.’ PGB heeft het college gevraagd om in overleg met de bewoners naar de inrichting te kijken en hier rekening mee te houden.

Carlo van Esch (PGB) toont de situatie anno nu, 2018.

Verdrinking

Naast veel leuke speelmogelijkheden ziet PGB ook een zorgpunt. Carlo van Esch: ‘Op de hoek van de Scheerman en de Schoolstraat ligt een infiltratievijver. Als daar water in staat, kan dat onveilig zijn voor spelende, kleine kinderen. Wij hebben het college gevraagd hoe ze dit probleem gaat tackelen. Welke maatregelen komen er om het veiliger te maken?’

Eenzelfde situatie heeft zich in 2016 voorgedaan, in de wijk Bunders. Toen werd er raadsbreed aandacht voor gevraagd. Een 10-jarig kind was in het water op het speelterrein terecht gekomen, en kon er zelfstandig niet meer uit komen. Later is hier de waterstand aangepast.

 

 

 

Delen: