banner

Ik probeer bij te dragen aan kwaliteit van leven…


Sinds september 2016 ben ik vrijwilliger bij RIBW Brabant in Moergestel, heerlijk in mijn eigen dorp.  
Ik ben afgekeurd en er kon voor mij geen passend werk meer gevonden worden. Ik ben toen doorverwezen naar ContourdeTwern. Tsja dan vraag je je af, is vrijwilligerswerk wel iets voor mij? Ik ben in het diepe gesprongen en ben samen met ContourdeTwern op zoek gegaan naar iets wat bij mij past, en wat ik lichamelijk aan kan in verband met mijn gezondheid. Toen kwam ik uit bij RIBW Brabant in Moergestel, waarvan ik niet eens wist dat het in Moergestel zat.  

Op naar Het Kiemuur 

Vrijwilligster Rian Bekkers met bewoner Jan Vugts.

Een aantal mensen dat woont binnen de woonvorm in Moergestel, had ik al wel gezien in het dorp. Ik kwam er ineens achter waar zij wonen en welke verhalen bij deze personen horen. De mensen die ik bezoek zijn heel verschillend en de activiteiten die ik met hen doe ook. Ik ga met bewoners koffie drinken, een spelletje spelen, een praatje maken, naar Het Kiemuur, boodschappen doen, koken en meer van dat soort activiteiten.  Ook probeer ik bewoners te motiveren om op te ruimen en te poetsen want hier kunnen ze zichzelf vaak niet toe zetten. Ik probeer bij te dragen aan de kwaliteit van leven voor bewoners en probeer ze uit hun isolement te halen.  

Ik beteken iets voor een ander 
Ik ben erg blij met mijn vrijwilligerswerk en ga er iedere maandag, dinsdag en woensdag naartoe. Ik maak mezelf nuttig in de maatschappij en betekent echt iets voor een ander. Het is fijn om anderen te ondersteunen. Ik ben blij dat ik vrijwilligster ben geworden bij RIBW Brabant bij de locatie in Moergestel. Ik voel me gewaardeerd en hoor er echt bij! 

Rian Bekkers

Wil jij ook een bijdrage leveren aan kwaliteit van leven?

DTZ logo low

Delen: