banner

Gemeente Oisterwijk gaat trillingsprobleem spoor oppakken


Sinds de aanpassingen aan het spoor, vorig najaar, worden door veel inwoners trillingen ervaren. Binnenkort volgt een gesprek hierover met de wethouder.

Bij een meldpunt, opgericht door inwoners, komen veel reacties binnen met vergelijkbare signalen, geluidsoverlast, trillingen, scheuren in de muur…

Werk aan het spoor in Oisterwijk (Foto: Leny van Schijndel).

‘Dit onderwerp is in de commissie Ruimtelijke Zaken aan de orde geweest. De meldingen en klachten over de trillingen worden door ons uiterst serieus genomen, daarom is afgesproken dat er grondig onderzoek naar wordt gedaan. Wij wachten dit proces en de uitkomsten af,’ aldus VVD fractievoorzitter Anne Cristien Spekle. Op de vraag wanneer, en wie een dergelijk onderzoek gaat doen kwam helaas geen antwoord. Ook valt op dat de betreffende inwoners van niks wisten. Ze voelen zich niet erg serieus genomen en zitten met onbeantwoorde vragen.

Partij PrO kwam vorige week met de boodschap, om dit probleem actief op te gaan pakken. Naar aanleiding van hun bericht is ‘inmiddels contact geweest met de bewonersgroep. Daarnaast melden zich behoorlijk wat nieuwe ‘slachtoffers’. Ik schrik van de verhalen en de ernst. Binnenkort heeft een afvaardiging een gesprek met Sjef Verhoeven . Daarna bepalen we het vervolgtraject,’ aldus Ruud van der Star die deze kar met de bewoners samen wil trekken. Samen met de bewoners worden contacten gelegd met andere gemeenten waar dezelfde problemen spelen, en zal de gemeente gevraagd worden om de klacht neer te leggen bij Pro-Rail en eventueel het ministerie.

Meldpunt

Woont u in de buurt van het spoor? Ervaart u ook meer overlast van geluid of trillingen na de recente verbouwing aan het spoor eind vorig jaar?  Geef het door! “Lotgenoten” uit Oisterwijk kunnen zich melden en hun ervaringen delen via mail naar: ver00202@planet.nl

Delen: