banner

CDA Oisterwijk is terug


Ondanks twee behaalde CDA zetels bij de vorige verkiezingen, moest de partij het in de Oisterwijkse raad bijna vier jaar zonder vertegenwoordiging doen. Beide toenmalige CDA leden hadden zich bij de VVD gevoegd. De laatste weken is duidelijk: CDA Oisterwijk is terug! Er komen berichten en standpunten los, de pers vraagt hen om hun mening, we zien ze in TV programma’s…

De koplopers van CDA Oisterwijk (Bron Facebook)

Voor het herstellende CDA bleek het lastig om hernieuwd onder de aandacht te komen. Meepraten in de gemeenteraad was er vanwege hun afwezigheid niet bij, en aanleiding om politiek zaken inhoudelijk op te pakken bleken niet voor het oprapen. Daar waar andere partijen steunen op-, en berichten over behaalde resultaten, of hun tegenstem laten horen als de gemeente iets doet wat hen niet bevalt, moeten de CDA’ers het deze weken doen met hun standpunten in de stemwijzers, en hun aanwezigheid bij de debatten van de lokale omroep. Hun Facebookprofiel, mag nog omgezet worden naar een pagina, maar hun zuinigheid met antwoorden op redactionele vragen is nu duidelijk afgenomen, ze draaien volwaardig mee in de verkiezingsmolen…

Na de verkiezingen, zo is de verwachting, zal de toen ontstane situatie, zich in een democratische balans herstellen. Een prognose voorspelling doen we hier niet, die volgt later deze week met alle partijen, maar dat de kiezer het CDA terug laat komen in de raad, dat is een – zoals ze dat zeggen – aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid.

Delen: