banner

IVN bomencursus in Oisterwijk


Op dinsdagavond 27 februari om 19.30 uur start IVN Oisterwijk met een Bomencursus in Wijkcentrum Pannenschuur. De cursus bestaat uit 4 theorielessen en 5 excursies. De excursies vinden plaats op zaterdag in de omgeving van Oisterwijk. De afsluitende excursie is op zaterdag 2 juni in het prachtige Arboretum in Kalmthout.

IVN bomencursus in Oisterwijk

Wilt u weten hoe vernuftig het systeem van een boom werkt, wat voor invloed het klimaat op bomen heeft, hoe de loof- en naaldbomen in Midden-Brabant zijn gekomen, wat is het belang van een inheemse boom, waarom streven natuurorganisaties naar een bos met inheemse bomen, welke ziekten en plagen komen voor bij bomen, geschiedenis en religie……

Tijdens de theorieavonden en excursies wordt er praktische informatie gegeven hoe je de diverse loof- en naaldbomen, die in Midden-Brabant voorkomen, kunt herkennen.

Om aan de cursus deel te nemen is geen uitgebreide kennis van bomen nodig. Iedereen die geïnteresseerd is in bomen is welkom. Zowel de beginnende als de al wat gevorderde bomenliefhebber zal tijdens de cursus aan zijn/haar trekken komen.

Ad van Gestel, deelnemer aan de Bomencursus 2017, ‘De vakkundige en enthousiaste docenten hebben overduidelijk een passie voor bomen en dat werkt aanstekelijk op de deelnemers. Ook is er een goede balans tussen theorie en praktijk. Een echte aanrader!’.

IVN Oisterwijk is een vrijwilligersvereniging met een enorm cursusaanbod en vele activiteiten.

Bent u geïnteresseerd geraakt in de Bomencursus? Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van deze cursus Elly Aarts; ben.elly@live.nl of ga naar www.ivnoisterwijk.nl

Delen: