banner

Herriewagens in nachtelijke uren van Haaren naar Oisterwijk


Een ingezonden brief over het gedrag van jeugd op ‘herriewagens’ in de nachtelijke uren, tussen Oisterwijk en Haaren:

Geluidsoverlast teistert Oisterwijk om 01.00 ’s nachts

Op de wagen bij De Kloontjes, die volgens deze briefschrijver het goede voorbeeld geven (Foto: Joris van der Pijll)

Blijkbaar zijn de frustraties in Haaren zo hoog opgelopen, na het verbod van de burgemeester om geen geluidswagens meer toe te staan, dat men het leuk vindt grote delen van Oisterwijk ’s nachts tegen 01.00 uur op een ontoelaatbare manier uit de slaap te houden. Geschreeuw en muziek(?) van ver over het enigszins normale niveau dat iedere grens overschrijdt, afkomstig van een wagen met Rebirth levensgroot zichtbaar achterop. Het was maar één wagen, vorige jaren waren het meerdere wagens, en op een christelijke tijd, tot ongeveer 23.00 uur. Opmerkelijk was dat bij het bereiken van de gemeentegrens de knop gelijk om ging. Tot 23.00 uur ging alles goed, het carnaval en ieder zijn plezier, maar dit was ronduit asociaal. Wat zijn we blij met de Kloontjes in Oisterwijk én Moergestel. Deze mensen moeten daar eens in de leer gaan! Ze maken het plezier van anderen kapot en wekken met idioot gedrag alleen maar weerstand op.

Joop Stok

 

Delen: