banner

Gemeente Oisterwijk krijgt gasloos nieuw zwembad


Donderdagavond 22 februari heeft de raad ingestemd met de bouw van een nieuw zwembad. In Oisterwijk zal dat zonder gasinstallatie worden gerealiseerd.

 

Zo gaat het nieuwe gebouw er uit zien.

In het ontwerp zijn alle voorzieningen op de begane grond goed toegankelijk. Er wordt gebouwd met duurzame natuurlijke materialen en het energieverbruik is bijna neutraal o.a. door hergebruik van warmte en de plaatsing van zonnepanelen. Door gebruik te maken van verschillende hoogten en eenvoudig kleurgebruik past het gebouw past mooi in de omgeving. De nieuwe sportaccommodatie beschikt straks over één zwembad dat geschikt is voor het halen van zwemdiploma’s, speciale doelgroepen, de Oisterwijkse verenigingen en andere zwemactiviteiten. De nieuwe sporthal vervangt de huidige sporthal de Leye.

Van binnen is deze sfeer als ‘toon gezet’…

Extra budget

Het college had gerekend op een bedrag van ruim 10 miljoen euro. Door de stijgende bouwprijzen is er ruim 1 miljoen euro meer nodig voor de bouw en het meerjarig onderhoudsplan van de accommodatie. Ook is er door de raad extra geld beschikbaar gesteld voor een extra warmtepomp, zodat de geplande gasinstallatie kan komen te vervallen. Het zwembad zal dan ook gasloos zijn, omdat de raad acht dat dit de toekomst heeft en Oisterwijk haar goede voorbeeld moet komen.

Tweede bad

Het verzoek van Partij Gemeente Belangen om een extra onderzoek te doen naar een eventueel tweede bad, tegelijk met de vraag of het nieuwe bad voldoende omvang kent zodat alle gewenste voorzieningen in het nieuwe bad hun plek kunnen vinden, werd door de raad niet overgenomen. Het is niet ondenkbaar dat dit na de verkiezingen nog terug komt in de raad; immers kan een raad altijd nog beslissen om bijvoorbeeld een bouwplan uit te breiden.

 

Delen: