banner

Brandwachter en Dorpswachter 44 jaar in Oisterwijk (+ Film)


In 1975 gingen Ad en Gé voor de eerste keer als pliesie en brandweermenneke samen meedoen in de optocht onder de naam van Döllekeswachter en Döllekesbrandwachter. Daar was heel veel rook bij, lachen, lachen, lachen. Een andere leuke anekdote: in de optocht gingen ze naar binnen bij de mensen om te kijken of alles in orde was; Gé controleerde de sloten van de deuren en Ad was er voor de brandpreventie en natuurlijk een pilsje erbij!!

Dorpswachter Gé en brandwachter Ad in goed gezelschap van Grootvorst Henk.

Aangezien er te weinig blauw was tijdens de carnaval in Döllekesgat op straat, zagen zij er toen al op toe dat de intocht van de Prins en de optocht vlekkeloos zou verlopen. Dit door op kruisingen het verkeer tegen te houden en alles in de gaten te houden.

In 2018 zal het de 44ste keer zijn dat die twee als dorpspliesie en brandweermenneke de carnavalsoptocht in Döllekesgat in goede banen leiden, wat ook weleens ‘lijden’ is geweest. Zij zijn niet meer weg te denken in het Döllekesgatse carnavalsgebeuren. Ze worden dan ook niet voor niets de iconen van het Oisterwijkse carnaval genoemd. Voor de 44ste keer. Dat is niet zomaar iets. Dat moet gevierd worden.

Gé en Ad, Dorpswachter en Brandwachter, op hun fiets door het centrum van Döllekesgat, gingen op zoek naar versierde etalages (Foto: Joris van der Pijll).

Feest
Daarom wordt er door Stichting Döllekesgat, in samenwerking met Ad en Gé, een groot feest op touw gezet, waarvoor alle Dollen en Dollinnen van harte uitgenodigd zijn om er samen een spectaculaire avond van te maken. Kom 12 februari om 19.44 uur naar ’t Molentje in Oisterwijk, en vier het mee!

 

Delen: