banner

De Oisterwijkse Uitdaging uniek in haar soort


 

De Oisterwijkse Uitdaging helpt door matches te maken tussen vragen van maatschappelijke organisaties enerzijds en bedrijven anderzijds. Dit aanbod bestaat altijd uit één van de drie M’s: Menskracht, Materialen of Middelen.

Ad Dankers ontvangt uit handen van Ronald van Iersel magazijnstellingen voor hun muziekinstrumenten.

De Oisterwijkse Uitdaging helpt het bedrijfsleven om op een eenvoudige manier iets toe te voegen aan de lokale samenleving en daarmee vorm te geven aan maatschappelijke betrokkenheid. Dat doen ze door krachten te bundelen: aanvragen coördineren, uitdiepen en als concrete aanvraag aanbieden aan het bedrijfsleven; ondernemers en het bedrijfsleven uitdagen op o.a. menskracht, materialen en middelen en een win-winsituatie creëren voor alle betrokken partijen. De formule is simpel, maar sterk. Vanuit de samenleving komen uiteenlopende (hulp)vragen binnen. Zo’n hulpvraag wordt voorgelegd aan de zogeheten Matchgroep en zij beoordeelt de aanvraag, vooral op het criterium of de betreffende vraag bijdraagt aan een verbetering van de leefkwaliteit van de inwoners van Oisterwijk.

Matchgroep

De Matchgroep van de Oisterwijkse Uitdaging bestaat uit enthousiaste vrijwilligers, werkzaam in het plaatselijke bedrijfsleven. Deze Matchgroep herbergt een aantal ‘oude rotten’ en ‘jonge honden’. Deze ‘oude rotten’ zijn senior-medewerkers met een groot netwerk. ‘Jonge honden’ zijn over het algemeen jongere mensen uit het bedrijfsleven. De oude rotten gebruiken hun netwerk om de eerste contacten te leggen met mogelijke bedrijven voor deze aanvraag, de jonge honden maken de match concreet.

Verbinden

De Oisterwijkse Uitdaging laat zich het beste typeren als een ‘lokaal bemiddelingsbureau’. ‘Wij leggen verbindingen tussen mensen uit de Oisterwijkse samenleving en het bedrijfsleven. Wij dagen bedrijven uit om maatschappelijk betrokken te ondernemen door maatschappelijke organisaties te steunen om zo meer te betekenen voor de inwoners van Oisterwijk. Onze voornaamste doelstelling is dan ook het verbeteren van de leefkwaliteit in Oisterwijk. Dit alles gebeurt met gesloten beurzen.’

Een succesvolle aanpak, zo blijkt wel uit het feit dat de Oisterwijkse Uitdaging bijna €30.000,00 aan maatschappelijke waarde heeft gerealiseerd in 2017!

Dit fantastische resultaat is mogelijk gemaakt, dankzij het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties uit Oisterwijk. Voor een compleet overzicht van de matches, kunt u kijken op  www.oisterwijkseuitdaging.nl Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@oisterwijkseuitdaging.nl

DTZ logo low

Delen: