banner

Burgemeester start Duurzaam Ondernemen op Durendael Oisterwijk


Burgemeester Hans Janssen verzorgde maandag de aftrap voor het project Duurzaam Ondernemerschap op 2College Durendael.

Afgelopen maandag 26 februari gaf burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk het startschot voor het project Duurzaam Ondernemerschap op 2College Durendael. Leerlingen van 2-havo gaan deze week aan de slag met duurzaam ondernemerschap. Ze maken kennis met het begrip duurzaamheid, ook in hun eigen leven. Nemen een kijkje in de wereld van de spijkerbroek. Hoe wordt die eigenlijk gemaakt? Leren dat de natuur een belangrijke inspiratiebron is bij het ontwerpen en maken van gebouwen. Tenslotte gaan ze op fietsexcursie om een duurzame wijk te bezoeken en deze te vergelijken met oudere wijken. Aandacht onder andere voor het opvangen van regenwater en het gebruik van duurzame energie.

Burgemeester: ‘Bouw als ondernemende havoleerling aan je eigen toekomst, maar dan wel duurzaam! Dan wordt het ónze toekomst.’

Vorig jaar in de brugklas zijn de leerlingen al begonnen met het vak ondernemerschap. Focus ligt hierbij meer op ondernemerschap als gedrag dan als beroep. Ondernemend zijn daar heb je namelijk je hele leven profijt van. Ze hebben kennis genomen van en de eerste beginselen kunnen toepassen van marketing, communicatie en marktonderzoek. Bijvoorbeeld een eigen drankje ontworpen en een reclamecampagne opgezet.

Tevens hebben ze bij zichzelf ondernemende vaardigheden ontdekt en ontwikkeld. Denk hierbij aan denken in oplossingen, gebruiken van je creativiteit, jezelf of een product goed kunnen presenteren en het aannemen van een kritische houding. Het beschikken over ondernemende vaardigheden helpt niet alleen bij vakken en projecten, maar levert ook een meerwaarde op buiten school en later bij een vervolgstudie en toekomstige baan.

Delen: